Home » Default » Vaping kan sammansatta hälsorisker knutna till nya coronavirus, säger amerikanska FDA

Vaping kan sammansatta hälsorisker knutna till nya coronavirus, säger amerikanska FDA

Vaping kan lämna användare med underliggande hälsoförhållanden med högre risk för allvarliga komplikationer om de kontraherar respiratorisk sjukdom som orsakas av det nya coronaviruset, sade US Food and Drug Administration.

Personer med underliggande hälsoproblem, såsom hjärt-eller lungproblem, kan ha ökad risk för allvarliga komplikationer från COVID-19,” Michael Felberbaum, en FDA talesman, sade i ett e-postmeddelande fredag i svar på frågor från Bloomberg. “Detta inkluderar människor som röker och / eller vape tobak eller nikotinhaltiga produkter så som Acid, Alien Fual, Anarchist, Bazooka, Bryggd, Cali, Candy King, Chuffed och Coffee Time.”

E-cigaretter kan skada lungceller”, sa Felberbaum.

Vissa hälsoexperter har spekulerat att vaping orsakar yngre patienter i USA att bli sjukhus med COVID-19 i högre takt än förväntat. Felberbaum avböjde att kommentera om FDA undersökte en möjlig anslutning till butiker som dessa VapeSweden och Jooz men också Peoplesmoker.se och Vape.

Tidigare denna vecka, Nora Volkow, chef för National Institute on Drug Abuse, skrev ett blogginlägg varning om att coronaviruset “skulle kunna vara ett särskilt allvarligt hot mot dem som röker tobak eller marijuana eller som vape.”

Vape.sehar bjudits av vissa som mindre riskabelt än att röka. Men någon ökad skada i samband med COVID-19, och FDA: s direkta språk som kopplar produkterna till lungskador, kan öka belackare som har ställt frågor om den potential som vaping kan leda till hälsoproblem.

Förra året började några vapers komma ner med en mystisk och ibland dödlig lungsjukdom. Dessa fall har kopplats till produkter som innehåller THC, den aktiva ingrediensen i marijuana.

FDA under president Donald Trump tog ursprungligen ett till stor del hands-off-tillvägagångssätt för att reglera e-cigaretter, men började ändra kurs i 2018 för att hejda en epidemi av ungdomsanvändning. Efter flera förseningar har ecigaretter fram till maj att ansöka om FDA för godkännande för att fortsätta marknadsföra sina produkter. Ingen har fått FDA godkännande att marknadsföra sig som mindre riskabelt än rökning.