Home » Default » Fastnat med piratkopierade IPTV lådor lider miljonär rättegång

Fastnat med piratkopierade IPTV lådor lider miljonär rättegång

ABS-CBN är Filippinernas största medie- och underhållningsföretag, men har varit verksamt regelbundet i amerikanska domstolar, försöker stoppa piratkopiering och IPTV på nätet. I april 2019 beordrade till exempel en distriktsdomstol i Florida operatörer på 27 piratsajter att betala 1 miljon dollar i skadestånd vardera.

Målet är nu två män greps i februari förra året under en anti-piratkopiering operation av LOS ANGELES-polisen. Romula Araneta Castillo och hans kusin Alberto Ace Mayol greps med fem piratdekodrar, som skulle säljas till allmänheten. Båda anklagas också för “avlyssna, ta emot eller använda något program eller annan tjänst som drivs av en flerkanalig video”.

Några dagar senare lämnade ABS-CBN in två stämningar i amerikanska distriktsdomstolar, en mot Castillo i Kalifornien och den andra mot Mayol i Texas. Båda stämningarhävdar brott mot den amerikanska koden som lagstiftar om publicering eller obehörig användning av kommunikation, och andra brott enligt statlig lag mot IPTV.

“Baserat på information och övertygelse, blev svaranden inblandad i ett system för att, utan tillstånd, sälja piratkopierad utrustning som relä abs-cbn programmering till sina kunder som pirattjänster”, hävdar de två klagomål som skickas av medieföretaget. Utrustningen olagligt nås abs-cbn levande strömmar med IPTV.

Tillsammans är stämningarmot de två männen värda miljontals dollar i skadestånd om det totala beloppet beviljas. Abs-CBN verkar även ha köpt enheterna och publicerade fotografiska bevis på sin webbplats.

“ABS-CBN genomförde en månprepperbutikång undersökning av det system som castillo och hans kusin Alfaro begick, inklusive hemliga inköp av målen. Stämningarna hävdar att Castillo och Alfaro bedriver detta system i flera stater för att sälja dessa piratdlotatorer till oskyldiga allmänheten”, heter det i företagets uttalande.