Home » Default » Bästa VPN-tjänster: hur man väljer rätt

Bästa VPN-tjänster: hur man väljer rätt

Det finns ett antal viktiga faktorer att tänka på när du väljer en VPNS-tjänst att köpa. Här är fem pro tips för att plocka den rätta.

  1. Har VPN-tjänsten servrar i de länder och regioner du behöver? Tänk på vilka områden en VPN fungerar i. Samtidigt som mer än en server i ett land kan bidra till att förbättra tillförlitligheten, garanterar det inte bättre prestanda. Anta inte att en plan med 500 servrar automatiskt kommer att slå en annan med 100.
  2. Hur många samtidiga anslutningar stöds? Normalt kommer detta att vara runt tre-fem, så du kan ansluta en stationär, mobil och surfplatta på samma gång. Se upp dock: många VPN-tjänsteleverantörer anger att detta är endast för en enda användare och har en rättvis användningsprincip för att stoppa personer som använder alla resurser. .
  3. VPN-tjänster samlar in vissa data, trots att du inte loggar dina onlineaktiviteter. Vissa registrerar den dag du har loggat in och mängden data som du använde och tar bort alla andra data i slutet av sessionen. Andra VPN-tjänster lägger till objekt som din inkommande IP-adress och server och lagrar den informationen i månader. Om det låter alarmerande kan du läsa mer genom att kontrollera sekretesspolicyn och användarvillkoren.
  4. Behöver du fler funktioner? Vissa klienter visar serverbelastning och ping tid i gränssnittet, vilket hjälper dig att välja rätt server. Om du använder VPN-tjänsten mycket kanske du vill att ett “Favoriter” ska spara och återkalla specifika servrar. För erfarna användare hjälper nätverksinställningar på låg nivå dig att anpassa hela systemet.
  5. Se upp billiga erbjudanden. VPN-erbjudanden kan ha alla typer av strängar bifogas: begränsade funktioner; skatter som är undantagna. rabatten kan endast gälla för den första faktureringsperioden, automatiskt förnya för att vända att $ 4.99/month till $ 10/month, så att uppenbara engångs $ 3,99 kan bli nästan $ 10 nästa månad. Läs det finstilta och registrera dig helst med en tjänst som PayPal där det är lätt att avbryta en prenumeration själv om du behöver.
  6. Pröva den. Hittade du den bästa VPN-tjänsten på papper? Ge det ett försök innan avsked med en massa pengar. En kort utvärderingsversion kan bara säga ett begränsat belopp, så efter att betala för en månad, testa VPN så mycket du kan, och sedan uppgradera till en bättre värde plan (en lång plan, kanske årligen) om det fortfarande känns som den bästa VPN-tjänsten för dig.

Källa: bastavpn.se