En Gala För Cystisk Fibros

Cirkus 26 mars 2012

Artister spelar för livet. En gala för Cystisk Fibros. Cirkus 26 mars 2012.
tjej

Artister 2012

MARTIN STENMARCK

Martin Stenmarck har under mer än 10 år varit en uppskattad artist i Sverige. Han har ett brett musikförflutet; från hårdrocksband, Wallmans och musikalhuvudroller till turnéer som Ladies Night och Tältprojektet och som gästartist i oräkneliga TV-program och produktioner. Martins stora genombrott kom med vinsten i Melodifestivalen 2005 med låten ”Las Vegas”. Vinsten ledde vidare till albumet ”9 sanningar” och en lögn som sålde dubbel platina. Superhitten ”7milakliv” dominerade fullständigt musiksveriges alla topplistor och låg etta på såväl Svensktoppen, iTunes,Tracks och Music Control. Höjdpunkten kom när Martin sedan vann både en Rockbjörn och en Grammis för årets låt. Våren 2011 var Martin programledare för det populär TV-programmet ”Kvällen är din”. I ett av programmen uppmärksammades CF och ”Artister Spelar för Livet” då Anna Picornell hyllades.

LILL-BABS

Barbro Lill-Babs Svensson är utan tvekan Sveriges mest folkkära artist. Hon gjorde sitt första offentliga framträdande på Barnens dag i Järvsö 1953. Efter att ha sjungit i radioprogrammet Morgonkvisten 1954 blev hon upptäckt av orkesterledaren Simon Brehm som tog henne till Stockholm och gav henne artistnamnet Lill-Babs. Lill-Babs gjorde TV-debut 1957 och fick sitt stora genombrott med Stikkan Andersons ”är du kär i mig ännu, Klas-Göran?” 1959. Lill-Babs har gjort otaliga krogshower, medverkat i teateruppsättningar och varit programledare i TV-program som ”Hemma hos Lill-Babs”, ”Morgonlust”, ”Vem tar vem och Coctail”. Hon var programledare jämte Mark Levengood i en av deltävlingarna av Melodifestivalen 2003. Hösten 2010 medverkar Lill-Babs i underhållningsprogrammet ”Så mycket bättre” i TV4.

BARBRO ”BABBEN” LARSSON

Barbro ”Babben” Larsson kommer från Gotland och använder med framgång sin utpräglade dialekt. Sina första teaterroller fick hon i ungdomen i den fria teatergruppen Gotlands teater.1983-87 satte hon i egen regi upp kabaréer på Gutekällaren i Visby. Sedan 1988 har hon varit en av Sveriges främsta ståupp-komiker. Hon fanns med i TV-sändningarna från Norra Brunn i Stockholm ”Släng dig i brunnen”. Efter många års turnerande tog hon en lång paus från ståupp-komiken 1998. Hon övergick i stället till att föreläsa om friskvård, sjunga jazz med trio och storband runt om i Sverige. I flera säsonger har hon varit en del i komikergänget R.E.A. som showat på Hamburger Börs. I TV har hon setts i humorprogram som ”Lösdrift” och ”Parlamentet”. Hösten 2007 var hon programledare för sitt första egna TV-program ”Babben & Co”. Med motiveringen ”för att hon med humor och glädje, så giftigt och precist kan leverera – inte bara poänger och 'one-liners' – utan även ädel sång och textkonst med träffsäker tajming” fick hon 2008 det av Povel Ramel instiftade, Karamelodiktstipendiet samt blev utsedd till Bästa kvinnliga komiker. Babben är konferencier i årets uppsättning av ”Artister Spelar för Livet”.

ANDREAS LUNDSTEDT

Uppsala-sonen Andreas Lundstedt började sin bana inom dans och musik tidigt och var under slutet av 1980-talet en av medlemmarna i gruppen Stage Four.

Under åren 1992-1995 bodde Andreas i New York och arbetade i huvudsak med dansen. Under sin tid i New York var han extremt omtyckt som aerobicsinstruktör och fick bland andra Julia Roberts att svettas ordentligt… Internationellt genombrott blev det 1998 då Andreas fick ett erbjudande från Alexander Bard som just hade skrivit ett par låtar och behövde en artist som kunde framföra dem. Andreas kontaktade vännerna Tess Merkel och Annika Kjaergaard och gruppen Alcazar var bildad! Alcazar har tagit en paus på obestämd tid och gruppen gjorde sin sista offentliga spelning i augusti 2011 - inför 15.000 jublande fans i Kungsträdgården, Stockholm.

Som den mångsidiga artist han är har Andreas även medverkat i flera musikaler, bland annat i Chicago, Grease och Rhapsody In Rock X-mas Special på Cirkus. I succéproduktionen Saturday Night Fever på Oscarsteatern i Stockholm (2005-2006) knep Andreas efter hård kamp med alla sökande den åtråvärda huvudrollen! En roll som han även blev guldmasknominerad för (Bästa Manliga Huvudroll). Hösten 2011 spelar Andreas rollen som Emmet i musikalen Legally Blonde på Nöjesteatern i Malmö.

Andreas har deltagit i Melodifestivalen ett flertal gånger, både som soloartist och med Alcazar. 1996 ställde ha upp med låten Driver Dagg, faller regn som kom tvåa. Han deltog sedan 1997 med låten Jag saknar dig, jag saknar dig och återigen tio år senare (2007) med låten Move som efter festivalen spelades flitigt på klubbar runt om i Europa. Tillsammans med Alcazar har han ställt upp fyra gånger i tävlingen, bland några låtar kan nämnas succéer som Not a Sinner, Nor a Saint (2003) som hamnade överst på den svenska singellistan och sålde guld, samt Stay the Night (2009). I årets melodifestival, 2012, tävlade Andreas med låten Aldrig aldrig. Vi hoppas på att få höra Andreas sjunga den på Cirkus den 26 mars.

JESSICA FOLCKER

Jessica Folcker har alltid velat underhålla. Redan som 16 åring träffade hon producenten Denniz Pop vilket ledde till hennes första soloalbum 1998. Utbildning blev det på Adolf Fredriks musikskola, efter det blev det mycket turnerande, bland annat i Europa och Asien. Jessica har haft super hits såsom, ”How Will I Know”, ”Tell Me What You Like” och ”Able to love” och samarbetet med Bomfunk MC'S med låten ”Something going on”. Folcker släppte 2005 sitt första svenska album som b.la. innehöll låten ”Om natten” som hon tävlade med i Melodifestivalen 2005. Hon deltog även i Melodifestivalen 2006, med låten ”When Love's Coming Back Again”. Jessicas senaste album heter ”Skin Close”.

JOHN HOUDI

John Houdi är en av de mest rutinerade och eftertraktade magiska entertainers vi har i dag i Sverige. Hans fräscha och originella mix av humor och trolleri - något han själv kallar MagiComedy™ - har gjort att han varit en återkommande artist på event och shower i Sverige och runt om i världen. Han har vunnit ett flertal priser för sin skicklighet. Bland annat fyra Svenska- och nio Nordiska mästerskap i trolleri. 2004 blev han också vald till Årets Artist i Sverige. John Houdi är i dag en av Sveriges mest populära företagsunderhållare. Mest för hans fingertoppskänsla och förmåga att läsa av sin publik. Det var just Johns förmåga att kommunicera med alla sorters människor som gjorde att världsartisten Julio Iglesias valde John som sin opening act på hans europaturné. John har uppträtt för alla sorters människor från glada kroggäster i Sverige till världsartister inom idrott och showbusiness samt politiker, diplomater och kungligheter från hela världen. 2009 firar John Houdi 25 år som professionell magiker.

TOBIAS "TOBBE" BLOM

1988 fyllde Tobbe tretton är och fick tillåtelse att ta över sin fars trollerilåda. En låda som hns far och farfar förvaltat och hålls hemlig för omvärlden. En låda som var början på hans liv som trollkarl. 19 år senare kan vi konstatera att Tobbe har förvaltat den väl. 1999 blev Tobbe tillfrågad att leda ”Latjo Lajban”. I sex år ledde Tobbe barnprogrammet i TV4 och blev omåttligt populär! Sen dess har Tobbe varit programledare, deltagare och jury i många av fyran helgunderhållningar. Idag jobbar Tobbe som professionell Trollkarl/Programledare och turnerar runt i Sverige som Tobba Trollkarl. Våren 2007 deltog han i danstävlingen ”Let's Dance” på TV4 där han slutade på andraplats.Sedan 2009 har vi kunnat se Tobbe som programledare för ”Talang” tillsammans med Markoolio.

MOJJE

Mojje eller rättare sagt Morgan Johansson. Musiker och programledare för Lattjo Lajban. Var tidigare medlem i Nicke & Mojje tillsammans med Niklas Wahlgren. 2007 satt han barnvakt åt Mimmi Sandén i TV-serien Mimmi & Mojje, och under hösten 2007 var han aktuell med TV-serien Mimmi & Mojje på turné i TV4. Sommaren 2009 turnerade han med Diggiloo-gänget och under hösten 2009 med kollegan Tobbe Trollkarl (Tobias Blom). Mojje har släppt tre CD-skivor: Varning för vuxna, Barnvakt och Popcornfrilla. Mojje har valt att bli ambassadör för nästa Ronald McDonald Hus för svårt sjuka barn och deras familjer. Det blir Sveriges femte Hus och han kommer att följa det ända från starten av insamlingen i november 2009 tills bygget är klart troligen 2013. Mojje är numera bosatt på Gotland med sin familj.

THE PUSHER

Med en ambition och en vision om att skapa storslagna pophits, lade The Pusher ribban på högsta nivå redan från början. De spelade in sex av sina låtar i Anders Bagge’s studio på Ekerö. Tillsammans med co-producenten/låtskrivaren Oscar Holter, som näst intill fungerar som en femte medlem så har bandet hittat ett eget uttryck och sound. Rock med arena-vibbar och ett osvikligt internationellt radiosound. Man fångas in av musiken, lyfts upp av melodierna och berörs av den svenska melankolin som speglas i deras texter.

Första singeln, "Blinded By The Dark", gick vid release direkt upp på 1:a platsen på Itunes, före både Robyn, Britney Spears och Katy Perry, och är ett lysande exempel på hur bandet låter. Topp 100 på Music Control.

De internationella reaktionerna lät inte vänta på sig. Omnämnanden i amerikansk branschpress, bloggar men även inom EMI internationellt kom reaktionerna snabbt. Bandet har hyllats runt om i världen och Tyskland är landet som tagit täten. Där har bandet spenderat stora delar av hösten, bland annat på turné med Sunrise Avenue. I vår och sommar väntar turné i Sverige.

Henric de la Cour

HENRIC DE LA COUR

Eskilstuna 1993: Henric och hans kompisar tröttnar på att spela covers av The Cure och bildar bandet Yvonne. De följande 10 åren släpper de fyra album och åker Europa runt på turnéer och festivaler. När Yvonne läggs på is bildar Henric bandet Strip Music och ger ut två album med mörk, bombastisk popmusik. De senaste 17 åren har Henric de la Cour gjort ett outplånligt intryck på sin publik. Med en explosiv röst fylld av svärta och passion – och en gänglig kropp som blivit jämförd med Nosferatu, en reptil och Jack Skellington i ”A nightmare before Christmas” – har han förhäxat tusentals fans. Henric har Cystisk Fibros och menar att det har färgat hans låtskrivande väldigt mycket under de år han spelat in och framfört sin musik. I oktober 2011 kom hans första soloalbum, som fått lysande recensioner i press runt om i Europa. Under 2012 kommer SVT visa en dokumentär om Henric och hans liv, regisserad av Jacob Frössén (som även gjort "En film om Olle Ljungström").

Guldsponsorer

Silversponsorer

Bronssponsorer